STIRI DE LA SKODA
07.01.2020

ŠKODA KAMIQ – noul SUV urban

Un pas nou în ofensiva SUV de succes din Europa
skoda kamiq

ŠKODA îşi adaugă încă un al treilea model în portofoliul european de SUV-uri: ŠKODA KAMIQ. La fel ca denumirile KODIAQ şi KAROQ, ale celorlalte două modele SUV de succes ale mărcii ŠKODA, şi „KAMIQ” provine din limba inuiţilor, poporul ce trăieşte în Canada şi Groenlanda. Cuvântul se referă la ceva ce „se potriveşte perfect”.

ŠKODA KAMIQ a preluat limbajul de design al modelelor KODIAQ şi KAROQ, ce s-a dovedit deja a avea mare succes, adăugând totodată noi detalii proprii, precum farurile formate din două segmente, cu luminile de zi poziţionate deasupra farurilor principale. Noul SUV urban este proiectat pe baza matricei modulare transversale (MQB) şi, la o lungime de 4.241 mm, oferă spaţiul generos cu care ŠKODA ne-a obişnuit deja la toate modelele sale. 

Designul: un SUV ŠKODA, cu o formă compactă şi emoţională

Partea frontală a noii ŠKODA KAMIQ se caracterizează prin grila lată a radiatorului, cu lamelele duble şi linii de design distinctive pe capota motorului. Spoilerul frontal robust accentuează caracterul off-road al maşinii. Profilul, cu roţi mari de 16 până la 18 inchi şi capota ridicată, emană robusteţe şi dinamism. Linia plafonului şi garda la sol mare accentuează şi mai mult această impresie. Proporţiile profilului sunt echilibrate, iar designul este atemporal, cu trăsături sportive dinamice. Partea din spate prezintă o reinterpretare nouă a formei specifice a blocurilor optice posterioare, cea a literei C, întâlnită la toate modelele mărcii. Difuzorul accentuează garda la sol generoasă a modelului şi alura marcată de forţă.

Simply Clever: soluţii noi pentru SUV-ul urban al mărcii ŠKODA

ŠKODA KAMIQ oferă în total peste 20 de soluţii Simply Clever. KAMIQ este primul model din segment ce dispune de protecţia ingenioasă pentru marginea portierelor. Aceasta se deschide automat când deschideţi portierele şi protejează propria maşină, precum şi pe cele parcate în imediata vecinătate, mai ales în locurile strâmte de parcare, atât de des întâlnite în mediul urban. Hayonul electric opţional este o altă dotare practică, de exemplu la încărcarea cumpărăturilor săptămânale. Hayonul poate fi închis şi deschis la simpla apăsare a unui buton. Datorită funcţiei tip-to-close integrate, hayonul poate fi, de asemenea, închis trăgând doar uşor de el când este deschis. Începând cu linia de echipare Ambition, lanterna detaşabilă cu LED este integrată în partea laterală a portbagajului. Butonul pentru deblocarea electrică a cârligului de remorcare retractabil este situat în portbagaj.