DECLARATIE PRIVIND PROTECTIA DATELOR

Suntem foarte multumiti de interesul fata de compania noastra. Protectia vietii private este deosebit de importanta pentru noi, prin urmare, va vom informa in continuare despre prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal (inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila - „persoana vizata”; o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale). Responsabil pentru urmatoarea prelucrare a datelor este ELCAR GID S.R.L.  La utilizarea si prelucrarea datelor cu caracter personal, ELCAR GID S.R.L.  respecta cu strictete prevederile legale in vigoare privind protectia datelor. Dreptul de utilizare a datelor cu caracter personal si a datelor cu caracter anonim revine societatii ELCAR GID S.R.L. in limitele prevazute de lege, cu respectarea drepturilor persoanelor vizate descrise in continuare. Prin aceasta declaratie de protectie a datelor dorim sa va informam despre natura, amploarea si scopul datelor personale colectate, utilizate si prelucrate de noi. Mai mult, persoanele vizate sunt informate cu privire la drepturile lor in conformitate cu aceasta declaratie de protectie a datelor.

Prezenta declaratie privind protectia datelor se aplica exclusiv serviciilor ELCAR GID S.R.L. insa nu si pentru pagini controlate sau operate de terti. Va rugam sa verificati declaratiile privind protectia datelor ale paginilor web controlate sau operate de terti, deoarece aceste pagini web nu se afla sub controlul nostru si ELCAR GID S.R.L.  nu isi asuma raspunderea pentru continutul acestora si masurile acestora privind protectia datelor.

[1.] SECURITATEA DATELOR

[1.1] Pentru protectia datelor dumneavoastra, ELCAR GID S.R.L.  a luat masuri tehnice si organizatorice pentru a proteja aceste date in special impotriva pierderii, manipularii sau accesului neautorizat. Masurile adoptate sunt verificate in mod regulat si sunt adaptate constant la stadiul tehnicii.  In cazul unei incalcari a protectiei datelor dumneavoastra cu caracter personal, care se estimeaza ca vor avea drept consecinta un risc major pentru drepturile si libertatile dumneavoastra, va vom notifica imediat.

[1.2] Va rugam sa retineti ca sunteti personal raspunzator pentru confidentialitatea si pastrarea in conditii de siguranta a datelor dumneavoastra de utilizator sau a parolelor dumneavoastra, care v-au fost predate sau comunicate.

[1.3] Datele dumneavoastra cu caracter personal, vor fi pastrate intr-o forma care permite identificarea persoanelor vizate pe o perioada care nu depaseste perioada necesara indeplinirii scopurilor in care sunt prelucrate datele si poate varia de la 6 luni pana la 10 ani, in functie de fiecare caz in parte, atat din punct de vedere al interesului legitim cat si al obligatiilor legale

[2.] Prelucrarea datelor minorilor

[2.1] Va punem in vedere in mod expres ca toate prelucrarile de date cu caracter personal se refera in mod exclusiv la persoane care au implinit varsta de 18 ani. Utilizarea sistemelor si a instrumentelor, precum si a rezultatelor procesarii datelor utilizatorilor care nu au aceasta varsta minima este interzisa fara acordul parintilor/tutorilor. In cazul in care are totusi loc o procesare a datelor cu caracter personal, vom sista procesarea acestor date odata cu luarea la cunostinta a acestui fapt.

[3.] Partneri

ELCAR GID S.R.L. nu efectueaza toate prelucrarile datelor cu caracter personal in regim propriu, ci beneficiaza de sprijin de la parteneri profesionali, si anume Porsche Informatik GmbH, cu sediul in 5020 Salzburg, grupul twyn group GmbH cu sediul in 4600 Wels si Vivid Planet Software GmbH cu sediul in 5302 Henndorf am Wallersee, care care actioneaza pe baza instuctiunilor primite de la ELCAR GID S.R.L.  Relatia dintre ELCAR GID S.R.L.  si partenerii sus-mentionati este intermediata de Porsche Romania S.R.L. (in calitate de furnizor al ELCAR GID S.R.L.) care contracteaza in nume propriu si in beneficiul ELCAR GID S.R.L.  serviciile prestate de acestia. Alti furnizori de servicii sau subcontractanti care efectueaza o prelucrare specifica pot fi gasiti in lista procesarii datelor individuale la punctele 4 si 5. Partenerii sunt atent selectati si se obliga sa asigure, prin masuri tehnice si organizatorice adecvate, prelucrarea datelor dumneavoastra conform prevederilor legale in vigoare privind protectia datelor si cu respectarea drepturilor dumneavoastra. Partenerilor le este interzis sa utilizeze datele cu caracter personal primite pentru scopuri proprii sau comerciale sau sa le transmita tertilor.

In plus, din partea ELCAR GID S.R.L. nu exista divulgari catre furnizori de adrese de contact si companii de marketing direct si nu utilizam tehnici informatice care implica un proces decizional automatizat, inclusiv crearea de profiluri.

Va prezentam cu titlu enumerativ si nu limitativ, tipuri de informatii care pot fi colectate prin intermediul diferitelor servicii si canale de contact descrise in aceasta declaratie:

Date cu caracter personal si detalii de contact: adresare, nume, initiale, adresa, numere de telefon, adresa de e-mail, numar de fax, data nasterii, CNP, serie si numar de buletin, membrii familiei, permis de conducere, profesie, test drive, pasiuni, metoda preferata de plata, canalul de contact preferat, VIN (serie sasiu), numele companiei.

Interese: informatiile pe care ni le furnizezi despre interesele tale, inclusiv tipul de automobil care te intereseaza.

Date privind utilizarea website-ului Elcar Gid si a informatiilor comunicate: cum utilizezi website-ul nostru si daca deschizi sau transmiti comunicarile noastre mai departe, inclusiv informatiile colectate prin cookie-uri si alte tehnologii de monitorizare.

Informatii despre vanzari si servicii: informatii referitoare la achizitii, inclusiv dealerul preferat, ID-ul clientului si numarul de contract, suport si service, inclusiv plangeri si reclamatii.

Informatii privind istoricul clientului: rata de satisfactie a clientilor, ofertele primite, datele despre achizitionarea automobilelor, inclusiv modelul, configuratia, data achizitiei, data inmatricularii, numarul de inmatriculare, data comenzii, lista de preturi, informatii privind garantia, valoarea reziduala, informatiile despre achizitii (informatii privind contractele, cum ar fi metoda de plata, durata leasingului, ipoteca), informatii optionale din domeniul asigurarilor (de exemplu automobile din gospodarie, utilizarea serviciilor de mobilitate) produse, date colectate in timpul vizitelor la dealeri autorizati (de ex. solicitari, informatii de consultare, consultant de vanzari responsabil, istoric de service), istoricul campaniei/ raspunsurile campaniei, date optionale de client pentru automobilele detinute de la alti producatori de exemplu prin platforma de automobile rulate, participarea la evenimente (locatie, companie), istoricul reclamatiilor, istoricul de service.

Detalii de configurare a automobilului: informatii despre caracteristicile si setarile curente ale automobilului tau (identificat prin numarul de inmatriculare al automobilului).

Informatii tehnice ale automobilului: informatii despre cum functioneaza sau au functionat motorul si sistemele din interiorul automobilului, nivelul de incarcare al rezervorului, distanta ramasa de parcurs (cu viteza constanta), kilometrajul, viteza medie.

Informatii privind locatia automobilului.

[4.] Prelucrari de date pentru care nu este necesar consimtamantul:

Mai multe informatii referitoare la prelucrari de date pentru care nu este necesar consimtamantul gasiti in enumerarea urmatoare.

[4.1] In contextul achizitiei unui autovehicul nou

Vehicul nou - oferta inclusiv accesorii

 • La intocmirea unei oferte personalizate pentru un vehicul nou, inclusiv accesorii, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Intocmire oferta pentru clienti / pentru dezvoltarea afacerii
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului/ Interes legitim

Vehicul nou - Achizitie inclusiv accesorii

 • Pentru derularea unei comenzi, livrare si plata in cadrul achizitiei unui autovehicul nou, inclusiv accesorii, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea si date bancare.
 • Scop: Procesare achizitie vehicul nou pentru clienti
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Datele dumneavostra sunt transferate catre importatorul general Porsche Romania SRL pentru procesarea achizitiei si  datelor vehiculului, catre firma de asistenta rutiera partenera in cazul solicitarii garantiei privind mobilitatea si catre societatile de leasing agreate de client, daca va fi cazul. Daca se opteaza si pentru asigurarea autovehiculului, datele cu caracter personal vor fi transferate catre societatile de asigurare partenere alese de client.

Drive test

 • Pentru efectuarea unui drive test ELCAR GID S.R.L.  prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: date de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Realizarea unui drive-test
 • Justificare: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Procesarea daunelor de transport

 • Pentru procesarea daunelor de transport in cadrul livrarii unui autovehicul nou cu prestatorul de servicii de logistica sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele autovehiculului.
 • Scop: Procesarea daunelor de transport
 • Justificare: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Datele dumneavostra sunt transferate catre catre Lagermax International Speditionen GmbH

[4.2] In contextul achizitiei sau vanzarii unui vehicul rulat

Vehicul rulat - oferta inclusiv accesorii

 • La intocmirea unei oferte personalizate pentru un vehicul rulat, inclusiv accesorii, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Intocmire oferta pentru clienti / pentru dezvoltarea afacerii
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului/ Interes legitim

Vehicul rulat - Achizitie inclusiv accesorii

 • Pentru achizitia unui vehicul rulat, inclusiv accesorii, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. urmatoarele date cu caracter personal: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea si date bancare.
 • Scop: Procesare achizitie vehicul rulat
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Datele dumneavostra sunt transferate catre Porsche Romania SRL pentru procesarea achizitiei si catre societatile de leasing agreate de client, daca va fi cazul. Daca se opteaza pentru asigurarea autovehiculului, datele cu caracter personal vor fi transferate si catre societatile de asigurare partenere alese de client.

Achizitie vehicul rulat de catre dealer de la client

 • Pentru achizitia unui vehicul rulat de catre dealer de la client, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  urmatoarele date cu caracter personal: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea si date bancare.
 • Scop: Derularea achizitiei de vehicule rulate
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Realizarea unui test de achizitie

 • Pentru realizarea unui test de evaluare pentru un vehicul rulat sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului.
 • Scop: Realizarea unui test de achizitie
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Pentru efectuarea acestei prelucrari, datele dumneavoastra cu caracter personal sunt transferate catre Porsche Finance Group Romania. Eventual datele se vor transmite si catre Porsche Romania SRL pentru vanzarea internationala a vehiculelor.

[4.3] In ceea ce priveste service-ul, piesele de schimb si accesoriile

Procesarea comenzilor in service si a lucrarilor de reparatie
- Pentru procesarea comenzilor in service, a lucrarilor de reparatie si a extinderilor digitale ale comenzilor de reparatii, inclusiv trimiterea unui mesaj la finalizarea serviciilor, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului
- Scopul prelucrarii: Procesarea comenzilor in service, a lucrarilor de reparatie si a extinderilor digitale ale comenzilor de reparatii
- Temeiul legal al prelucrarii: executare de contract sau relatie precontractuala la cererea clientului; interes legitim in caz de extindere a comenzii si a documentarii reparatiilor
- Durata de stocare a datelor personale: 10 ani
- Consecinta nefurnizarii datelor: in situatia in care nu furnizati aceste date, nu vom putea avea datele necesare pentru procesarea comenzilor in service si a lucrarilor de reparatie
- Pentru efectuarea acestei prelucrari, datele dumneavoastra cu caracter personal sunt transferate catre ANY MEDIA DEVELOPMENT S.R.L. pentru trimiterea mesajului SMS la finalizarea lucrarilor de reparatie. Pentru anumite posibile pretentii de garantie, datele pot fi transmise si catre Porsche Romania SRL.

Pentru anumite posibile pretentii de garantie, datele pot fi transmise si catre Porsche Romania SRL, precum si catre societatile de asigurare partenere in cazul daunelor.

Vanzare piese de schimb, accesorii si unelte

- Pentru vanzarea de piese de schimb, accesorii si unelte sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea si date bancare
- Scopul prelucrarii: vanzarea de piese de schimb, accesorii și unelte
- Temeiul legal al prelucrarii: executare de contract sau relatie precontractuala la cererea clientului
- Durata de stocare a datelor personale: 10 ani
- Pentru efectuarea acestei prelucrari, datele dumneavoastra cu caracter personal sunt transferate catre firmele de curierat in cazul vanzarilor la distanta
- Consecina nefurnizarii datelor: in situatia in care nu furnizati aceste date, nu vom putea prelucra informatiile pentru incheierea contractilui

Documentarea daunelor (fotografii)

 • Pentru pregatirea documentatiei referitoare la daune pentru garantie si asigurare prin intermediul fotografiilor sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele autovehiculului de identificare / tehnice (numarul de inmatriculare, marca, model, tip, seria sasiu / numarul de identificare – VIN, serie motor, data fabricatiei, data primei inmatriculari, capacitate cilindrica, culoare, tip combustibil, kilometraj), date financiare (valoare de piata a vehiculului) – exclusiv in cazul in care aceste date sunt corelate cu date de identitate ale unei persoane vizate; Date de localizare a vehiculului (oras).
 • Scop: Documentatie daune vehicul pentru cereri in garantie si asigurare
 • Temei: interes legitim

Imprumutarea/inchirierea de automobile de schimb pentru service

 • Pentru a oferi servicii de imprumut respectiv inchiriere de automobile de schimb catre clienti in service sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date bancare si date privind bonitatea.
 • Scop: Punerea la dispozitie de automobile de schimb pe durata reparatiilor asupra vehiculului
 • Temei: Contract

Documentatie piese de schimb relevante pentru siguranta

 • Documentatie cu privire la comanda de piese de schimb relevante pentru siguranta (de ex. Chei de schimb).
 • Datele de contact si de identificare, datele autovehiculului
 • Scop: Documentatie piese de schimb relevante pentru siguranta
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre Porsche Romania SRL.

Rechemarea produselor

 • In cazul in care un produs Skoda trebuie rechemat de pe piata, de exemplu, din cauza unor considerente de siguranta, Elcar Gid iti va prelucra datele personale pentru a te contacta si pentru a facilita acest process, urmand a fi prelucrate datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact, datele autovehiculului.
 • Scop: garantarea sigurantei produselor Skoda
 • Temei: Obligatie legala/Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi prelucrate de catre Porsche Romania SRL, Skoda Auto AS.

[4.4] In legatura cu serviciile de garantie si programele de fidelizare pentru clienti

Garantie privind mobilitatea

 • Pentru oferirea serviciului de mobilitate si pentru prestarea serviciilor de asistenta in caz de pana a automobilului sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Procesare garantie privind mobilitatea / asistenta pana
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise catre catre importatorul general Porsche Romania SRL si in caz de reparatii in service cu garantia mobilitatii, catre A24 Road Patrol pentru procesare si ulterior redirectionare catre cel mai apropiat partener de service.

SMS Quick Check marca Porsche

 • Obtinerea feedback-ului de la clienti, dupa comenzi de service, prin SMS.
 • Datele de contact si de identificare
 • Scop: Obtinerea feedback-ului de la clienti pentru imbunatatirea serviciilor
 • Justificare: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre TydoTelecom SRL.

Informatii cu privire la masuri de imbunatatire a calitatii

 • Pentru informarea clientilor cu privire la masurile recomandate de producator pentru automobile sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Masuri de imbunatatire a calitatii
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre Porsche Romania SRL.

Sesizarea daunelor

 • Pentru transmiterea de date personale in cadrul procesarii daunelor catre portalele de procesare a asigurarilor sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului.
 • Scop: Notificare asigurare pentru procesarea daunelor
 • Justificare: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre companiile de asigurari in cauza.

Calcul daune / Expertiza

 • Pentru obtinerea unei expertize de la un expert si pentru intocmirea unui calcului pentru daune (estimarii de costuri) sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului.
 • Scop: Notificare asigurare pentru procesarea daunelor
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise catre Audatex sau alte societati de profil partenere (de exemplu DAT, Eurotax, GT Motive)

Garantie: Procesare si dovedirea valabilitatii

 • Pentru dovedirea valabilitatii garantiei catre importator si/sau producator sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Procesarea cazurilor de garantie
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre importatorul Porsche Romania SRL sau producatorii Volkswagen AG si Skoda Auto AS.

[4.5] In legatura cu procese interne

Procesarea solicitarilor clientilor si gesturi de bunavointa

 • Pentru procesarea solicitarilor clientilor (Inregistrarea, transmiterea la nivel intern/extern si documentarea solicitarilor clientilor de pe toate canalele de comunicare) sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului.
 • Scop: Procesarea solicitarilor clientilor
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre importatorul general Porsche Romania SRL.

Raportare interna

 • Pentru efectuarea de evaluari interne, statistici si pregatirea referintelor de afaceri pentru controlul tranzactiilor sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Raportare interna
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise catre Porsche Romania SRL.

Somatii

 • Pentru procesarea somatiilor operationale sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, date bancare si date privind bonitatea.
 • Scop: Somatii
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise catre birouri de incasare, executori judecatoresti, respectiv avocati si case de avocatura.

Derularea interna a tranzactiilor de finantare si de asigurare

 • Pentru furnizarea datelor catre societati de leasing si de asigurare pe parcursul procesarii tranzactiilor de finantare si asigurare, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului.
 • Scop: Derularea interna a tranzactiilor de finantare si de asigurare
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre Porsche Finance Grup Romania, precum si alte societati de leasing agreate de client.

Audit intern & audit extern

 • Pentru auditul intern respectiv auditul regulat al importatorului, pot fi prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea si date bancare.
 • Scop: Audit intern & audit extern
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinierea scopului sus mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre Porsche Romania SRL, Skoda Auto AS si Volkswagen AG.

Punerea la dispozitie duplicatelor certificatului auto

 • Pentru emiterea unui duplicat al certificatului auto pentru client in caz de pierdere, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Intocmirea unui duplicat dupa certificatul auto
 • Temei: Obligatie legala

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre Porsche Romania SRL sau societatea de leasing in cauza.

Notificari si sondaje

 • Pentru a gestiona relatia noastra cu dumneavoastra, care va include:

(a) Notificari despre modificarile aduse conditiilor sau politicii de confidentialitate si procesare a datelor cu caracter personal, (b) Solicitari adresate dumneavoastra prin care sa va exprimati parerea cu privire la noi sau la serviciile oferite de noi, precum sondajele, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.

 • Scop: pentru a pastra inregistrarile noastre actualizate si pentru a studia modul in care clientii utilizeaza produsele/serviciile noastre, pentru a le imbunatati si a dezvolta afacerea noastra, respectiv pentru a planifica strategia noastra deoarece Clientul asteapta de fapt calitate premium si functii premium pentru produsele si serviciile Elcar Gid. Pentru a indeplini aceste asteptari, este necesara monitorizarea continua si imbunatatirea calitatii, precum si dezvoltarea produselor si a serviciilor sau crearea de noi produse si servicii.
 • Temei: Obligatie legala/Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise catre Porsche Romania SRL.

Supraveghere video

 • Prelucrarea este necesara in vederea executarii unui contract, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: pentru prevenirea si combaterea savarsirii infractiunilor, asigurarea pazei si protectiei persoanelor, bunurilor si valorilor, precum si a imobilelor
 • Temei: Obligatie legala/Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi prelucrate de catre Registrul Auto Roman, societatea care asigura mentenanta sistemelor de securitate, precum si la solicitarea legitima a autoritatilor publice.

[5] Prelucrari ale datelor pentru care este necesar consimtamantul 

Societatea ELCAR GID S.R.L. va prelucra datele personale mentionate, in urmatoarele scopuri pentru care este necesar consimtamantul:

Informatii despre produse, servicii si evenimente

 • Presupunand ca vom primi consimtamantul dumneavoastra, va vom informa pe caile alese despre noutati cu privire la serviciile si produsele noastre si va vom invita la evenimentele organizate de salonul nostru auto. Atat consimtamantul, cat si revocarea acestuia se aplica pentru ELCAR GID S.R.L. nu pentru toti dealerii din Romania.
 • Scop: Trimiterea informatiilor despre produse, servicii si evenimente
 • Temei: Consimtamantul

Memento pentru programari de service importante

 • Presupunand ca avem consimtamantul dumneavoastra, va vom informa individual despre serviciile recomandate pentru dumneavoastra.
 • Scop: Trimiterea informatiilor despre produse, servicii si evenimente

Justificare: Consimtamantul

[6] Conform Regulamentului, suplimentar informatiilor prezentate, aveti urmatoarele drepturi:

 

 • Dreptul persoanei vizate de a primi confirmarea ca Elcar Gid S.R.L. prelucreaza sau nu date cu caracter personal care o privesc si in caz afirmativ acces la datele respective, precum si informatii cu privire la prelucrarea datelor si o copie a datelor procesate in schimbul unei taxe bazate pe costurile administrative (dreptul de acces, art. 15 GDPR);
 • Dreptul de a solicita rectificarea datelor inexacte sau completarea datelor incomplete (dreptul de rectificare, art. 16 GDPR);
 • Dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal si, in cazul in care datele cu caracter personal au fost facute publice, transmiterea informatiilor referitoare la solicitarea de stergere catre alti operatori (dreptul de stergere sau „dreptul de a fi uitat”, art. 17 GDPR). Trebuie sa retineti ca pot exista motive care sa impiedice stergerea imediata a datelor dumneavoastra, de exemplu, perioade obligatorii de arhivare, actiuni pendinte (litigii), pretentii, exercitarea sau apararea unor drepturi legale etc.
 • Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor (dreptul la restrictionarea prelucrarii, art. 18 GDPR), in urmatoarele cazuri:

- contestati corectitudinea datelor dumneavoastra, acest lucru survenind pentru un termen, care ne permite sa verificam corectitudinea datelor dumneavoastra,

- procesarea datelor dumneavoastra cu caracter personal contravine prevederilor legale, dumneavoastra va opuneti insa stergerii acestora si solicitati o limitare a utilizarii acestor date,

- noua nu ne mai sunt necesare datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul prevazut, dumneavoastra insa mai aveti nevoie de aceste date in scopul executarii, exercitarii sau apararii unor pretentii legale sau ati contestat procesarea datelor dumneavoastra cu caracter personal.

 • Dreptul de a primi datele personale cu privire la persoana vizata intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit si care poate fi citit automat si de a solicita transmiterea acestor date catre un alt operator (dreptul la portabilitatea datelor, art. 20 GDPR);
 • Dreptul de a se opune prelucrarii datelor din motive legate de situatia particulara in care se afla. In cazul in care se opune prelucrarii in scopul marketingului direct, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate in acest scop (dreptul la opozitie, art. 21 GDPR);
 • Dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere daca considerati ca prelucrarea datelor este o incalcare a GDPR (dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere, art. 77 GDPR). Aceste drepturi pot fi exercitate direct fata de ELCAR GID S.R.L. printr-o notificare la adresa de e-mail [email protected].

 [7.] Cookies și Social Plug-ins 

[7.1] Colectăm date în mod automat prin utilizarea de Cookie-uri. Un Cookie este un mic fișier text care salvează setările pentru internet. Aproape fiecare pagină web folosește această tehnologie. Aceasta este descărcată de browser-ul dumneavoastră de internet la prima accesare a unei pagini web. La următoarea accesare a acestei pagini web cu același dispozitiv, Cookie-urile și informațiile salvate sunt fie trimise înapoi la pagina web care le-a creat (First Party Cookie) sau către o altă pagină web căreia îi aparțin (Third Party Cookie). Astfel, pagina web recunoaște că ați mai accesat o dată pagina cu acest browser și variază în unele cazuri conținutul afișat.

[7.2] Pentru mai multe informații privind Cookie-urile utilizate pe pagina noastră web, consultați https://www.elcargid.ro/directiva-privind-fisierele-cookie

[8.] Drepturile persoanelor vizate

Puteți face uz de următoarele drepturi cu privire la procesarea datelor cu caracter personal:

[8.1] Dreptul la informații Puteți solicita o confirmare a procesării datelor dumneavoastră personale și a modului în care acestea sunt utilizate.

[8.2] Dreptul la corectare În cazul în care procesăm date cu caracter personal incomplete sau incorecte, puteți solicita oricând corectarea sau completarea acestora.

În cazul în care ați creat un cont de utilizator, puteți avea acces oricând la datele dumneavoastră cu caracter personal și le puteți completa sau corecta. În plus, puteți închide în orice moment contul de utilizator.

[8.3] Dreptul la ștergere Puteți solicita ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal dacă scopul pentru care acestea au fost colectate nu mai există, dacă procesarea acestora contravine prevederilor legale, dacă procesarea acestora afectează în exces interesele dumneavoastră sau dacă procesarea se bazează pe acordul dumneavoastră, acord pe care l-ați revocat. Trebuie să rețineți că pot exista și alte motive care să împiedice ștergerea imediată a datelor dumneavoastră, de exemplu, perioade obligatorii de arhivare, acțiuni pendinte, pretenții, exercitarea sau apărarea unor drepturi legale etc.

[8.4] Dreptul la limitarea procesării

Aveți dreptul să solicitați o limitare a procesării datelor dumneavoastră cu caracter personal în următoarele cazuri:

- contestați corectitudinea datelor dumneavoastră, acest lucru survenind pentru un termen, care ne permite să verificăm corectitudinea datelor dumneavoastră,

- procesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal contravine prevederilor legale, dumneavoastră vă opuneți însă ștergerii acestora si solicitați o limitare a utilizării acestor date,

- nouă nu ne mai sunt necesare datele dumneavoastră cu caracter personal în scopul prevăzut, dumneavoastră însă mai aveți nevoie de aceste date în scopul executării, exercitării sau apărării unor pretenții legale sau

-ați contestat procesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal.

[8.5] Dreptul la transmiterea datelor Ne puteți solicita să vă punem la dispoziție datele dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat într-un format structurat, uzual și lizibil prin mijloace tehnice, în măsura în care procesăm aceste date în baza acordului dumneavoastră sau pentru executarea unui contract între noi, prelucrarea făcându-se prin procese automatizate.

[8.6] Dreptul la contestare În cazul în care procesăm datele dumneavoastră cu caracter personal pentru îndeplinirea unor sarcini de interes public, pentru exercitarea unei autorități publice sau în cazul în care facem referire la necesitatea de apărare a unui interes legitim, puteți contesta procesarea acestor date, în măsura în care există un interes legitim prevalent în ceea ce privește datele dumneavoastră cu caracter personal. Puteți oricând să revocați acordul pentru transmiterea de mesaje publicitare fără indicarea unui motiv.

[8.7] Dreptul la reclamație Dacă sunteți de părere că am încălcat prevederi ale dreptului roman sau european in procesarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, lezand astfel drepturile dumneavoastra, va rugam sa ne contactati pentru a clarifica intrebarile pe care le aveti. Bineinteles ca aveti dreptul sa va adresati Autoritatii Romane pentru protectia Datelor, respectiv unei autoritati europene de supraveghere.

Aceste drepturi pot fi exercitate direct fata de ELCAR GID S.R.L.printr-o notificare la adresa de e-mail [email protected]

[9.] Date de contact

Date de contact

ELCAR GID S.R.L.

Str. Transilvaniei, nr. 510, cod 120164, Municipiul Buzau, Judetul Buzau
Telefon 0238.72.33.74

E-mail: [email protected]

www.elcargid.ro

Responsabil cu protectia datelor: Iulian Bosneanu – 0751102531

DECLARAȚIE PRIVIND PROTECȚIA DATELOR

Suntem foarte multumiti de interesul fata de compania noastra. Protectia vietii private este deosebit de importanta pentru noi, prin urmare, va vom informa in continuare despre prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal (inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila - „persoana vizata”; o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale). Responsabil pentru urmatoarea prelucrare a datelor este ELCAR GID S.R.L.  La utilizarea si prelucrarea datelor cu caracter personal, ELCAR GID S.R.L.  respecta cu strictete prevederile legale in vigoare privind protectia datelor. Dreptul de utilizare a datelor cu caracter personal si a datelor cu caracter anonim revine societatii ELCAR GID S.R.L. in limitele prevazute de lege, cu respectarea drepturilor persoanelor vizate descrise in continuare.

Prin aceasta declaratie de protectie a datelor dorim sa va informam despre natura, amploarea si scopul datelor personale colectate, utilizate si prelucrate de noi. Mai mult, persoanele vizate sunt informate cu privire la drepturile lor in conformitate cu aceasta declaratie de protectie a datelor.

Prezenta declaratie privind protectia datelor se aplica exclusiv serviciilor ELCAR GID S.R.L. insa nu si pentru pagini controlate sau operate de terti. Va rugam sa verificati declaratiile privind protectia datelor ale paginilor web controlate sau operate de terti, deoarece aceste pagini web nu se afla sub controlul nostru si ELCAR GID S.R.L.  nu isi asuma raspunderea pentru continutul acestora si masurile acestora privind protectia datelor.

[1.] Securitatea datelor

[1.1] Pentru protectia datelor dumneavoastra, ELCAR GID S.R.L.  a luat masuri tehnice si organizatorice pentru a proteja aceste date in special impotriva pierderii, manipularii sau accesului neautorizat. Masurile adoptate sunt verificate in mod regulat si sunt adaptate constant la stadiul tehnicii.  In cazul unei incalcari a protectiei datelor dumneavoastra cu caracter personal, care se estimeaza ca vor avea drept consecinta un risc major pentru drepturile si libertatile dumneavoastra, va vom notifica imediat.

[1.2] Va rugam sa retineti ca sunteti personal raspunzator pentru confidentialitatea si pastrarea in conditii de siguranta a datelor dumneavoastra de utilizator sau a parolelor dumneavoastra, care v-au fost predate sau comunicate.

[1.3] Datele dumneavoastra cu caracter personal, vor fi pastrate intr-o forma care permite identificarea persoanelor vizate pe o perioada care nu depaseste perioada necesara indeplinirii scopurilor in care sunt prelucrate datele si poate varia de la 6 luni pana la 10 ani, in functie de fiecare caz in parte, atat din punct de vedere al interesului legitim cat si al obligatiilor legale.

[2.] Prelucrarea datelor minorilor

[2.1] Va punem in vedere in mod expres ca toate prelucrarile de date cu caracter personal se refera in mod exclusiv la persoane care au implinit varsta de 18 ani. Utilizarea sistemelor si a instrumentelor, precum si a rezultatelor procesarii datelor utilizatorilor care nu au aceasta varsta minima este interzisa fara acordul parintilor/tutorilor. In cazul in care are totusi loc o procesare a datelor cu caracter personal, vom sista procesarea acestor date odata cu luarea la cunostinta a acestui fapt.

[3.] Partneri

ELCAR GID S.R.L. nu efectueaza toate prelucrarile datelor cu caracter personal in regim propriu, ci beneficiaza de sprijin de la parteneri profesionali, si anume Porsche Informatik GmbH, cu sediul in 5020 Salzburg, grupul twyn group GmbH cu sediul in 4600 Wels si Vivid Planet Software GmbH cu sediul in 5302 Henndorf am Wallersee, care care actioneaza pe baza instuctiunilor primite de la ELCAR GID S.R.L.  Relatia dintre ELCAR GID S.R.L.  si partenerii sus-mentionati este intermediata de Porsche Romania S.R.L. (in calitate de furnizor al ELCAR GID S.R.L.) care contracteaza in nume propriu si in beneficiul ELCAR GID S.R.L.  serviciile prestate de acestia.

Alti furnizori de servicii sau subcontractanti care efectueaza o prelucrare specifica pot fi gasiti in lista procesarii datelor individuale la punctele 4 si 5.

Partenerii sunt atent selectati si se obliga sa asigure, prin masuri tehnice si organizatorice adecvate, prelucrarea datelor dumneavoastra conform prevederilor legale in vigoare privind protectia datelor si cu respectarea drepturilor dumneavoastra. Partenerilor le este interzis sa utilizeze datele cu caracter personal primite pentru scopuri proprii sau comerciale sau sa le transmita tertilor.

In plus, din partea ELCAR GID S.R.L. nu exista divulgari catre furnizori de adrese de contact si companii de marketing direct si nu utilizam tehnici informatice care implica un proces decizional automatizat, inclusiv crearea de profiluri.

Va prezentam cu titlu enumerativ si nu limitativ, tipuri de informatii care pot fi colectate prin intermediul diferitelor servicii si canale de contact descrise in aceasta declaratie:

Date cu caracter personal si detalii de contact: adresare, nume, initiale, adresa, numere de telefon, adresa de e-mail, numar de fax, data nasterii, CNP, serie si numar de buletin, membrii familiei, permis de conducere, profesie, test drive, pasiuni, metoda preferata de plata, canalul de contact preferat, VIN (serie sasiu), numele companiei.

Interese: informatiile pe care ni le furnizezi despre interesele tale, inclusiv tipul de automobil care te intereseaza.

Date privind utilizarea website-ului Elcar Gid si a informatiilor comunicate: cum utilizezi website-ul nostru si daca deschizi sau transmiti comunicarile noastre mai departe, inclusiv informatiile colectate prin cookie-uri si alte tehnologii de monitorizare.

Informatii despre vanzari si servicii: informatii referitoare la achizitii, inclusiv dealerul preferat, ID-ul clientului si numarul de contract, suport si service, inclusiv plangeri si reclamatii.

Informatii privind istoricul clientului: rata de satisfactie a clientilor, ofertele primite, datele despre achizitionarea automobilelor, inclusiv modelul, configuratia, data achizitiei, data inmatricularii, numarul de inmatriculare, data comenzii, lista de preturi, informatii privind garantia, valoarea reziduala, informatiile despre achizitii (informatii privind contractele, cum ar fi metoda de plata, durata leasingului, ipoteca), informatii optionale din domeniul asigurarilor (de exemplu automobile din gospodarie, utilizarea serviciilor de mobilitate) produse, date colectate in timpul vizitelor la dealeri autorizati (de ex. solicitari, informatii de consultare, consultant de vanzari responsabil, istoric de service), istoricul campaniei/ raspunsurile campaniei, date optionale de client pentru automobilele detinute de la alti producatori de exemplu prin platforma de automobile rulate, participarea la evenimente (locatie, companie), istoricul reclamatiilor, istoricul de service.

Detalii de configurare a automobilului: informatii despre caracteristicile si setarile curente ale automobilului tau (identificat prin numarul de inmatriculare al automobilului).

Informatii tehnice ale automobilului: informatii despre cum functioneaza sau au functionat motorul si sistemele din interiorul automobilului, nivelul de incarcare al rezervorului, distanta ramasa de parcurs (cu viteza constanta), kilometrajul, viteza medie.

Informatii privind locatia automobilului.

[4.] Prelucrari de date pentru care nu este necesar consimtamantul:

Vehicul nou - oferta inclusiv accesorii

 • La intocmirea unei oferte personalizate pentru un vehicul nou, inclusiv accesorii, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Intocmire oferta pentru clienti / pentru dezvoltarea afacerii
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului/ Interes legitim

Vehicul nou - Achizitie inclusiv accesorii

 • Pentru derularea unei comenzi, livrare si plata in cadrul achizitiei unui autovehicul nou, inclusiv accesorii, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea si date bancare.
 • Scop: Procesare achizitie vehicul nou pentru clienti
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Datele dumneavostra sunt transferate catre importatorul general Porsche Romania SRL pentru procesarea achizitiei si  datelor vehiculului, catre firma de asistenta rutiera partenera in cazul solicitarii garantiei privind mobilitatea si catre societatile de leasing agreate de client, daca va fi cazul. Daca se opteaza si pentru asigurarea autovehiculului, datele cu caracter personal vor fi transferate catre societatile de asigurare partenere alese de client.

Drive test

 • Pentru efectuarea unui drive test ELCAR GID S.R.L.  prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: date de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Realizarea unui drive-test
 • Justificare: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Procesarea daunelor de transport

 • Pentru procesarea daunelor de transport in cadrul livrarii unui autovehicul nou cu prestatorul de servicii de logistica sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele autovehiculului.
 • Scop: Procesarea daunelor de transport
 • Justificare: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Datele dumneavostra sunt transferate catre catre Lagermax International Speditionen GmbH

[4.2] In contextul achizitiei sau vanzarii unui vehicul rulat

Vehicul rulat - oferta inclusiv accesorii

 • La intocmirea unei oferte personalizate pentru un vehicul rulat, inclusiv accesorii, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Intocmire oferta pentru clienti / pentru dezvoltarea afacerii
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului/ Interes legitim

Vehicul rulat - Achizitie inclusiv accesorii

 • Pentru achizitia unui vehicul rulat, inclusiv accesorii, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. urmatoarele date cu caracter personal: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea si date bancare.
 • Scop: Procesare achizitie vehicul rulat
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Datele dumneavostra sunt transferate catre Porsche Romania SRL pentru procesarea achizitiei si catre societatile de leasing agreate de client, daca va fi cazul. Daca se opteaza pentru asigurarea autovehiculului, datele cu caracter personal vor fi transferate si catre societatile de asigurare partenere alese de client.

Achizitie vehicul rulat de catre dealer de la client

 • Pentru achizitia unui vehicul rulat de catre dealer de la client, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  urmatoarele date cu caracter personal: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea si date bancare.
 • Scop: Derularea achizitiei de vehicule rulate
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Realizarea unui test de achizitie

 • Pentru realizarea unui test de evaluare pentru un vehicul rulat sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului.
 • Scop: Realizarea unui test de achizitie
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Pentru efectuarea acestei prelucrari, datele dumneavoastra cu caracter personal sunt transferate catre Porsche Finance Group Romania. Eventual datele se vor transmite si catre Porsche Romania SRL pentru vanzarea internationala a vehiculelor.

[4.3] In ceea ce priveste service-ul, piesele de schimb si accesoriile

Procesarea comenzilor in service si a lucrarilor de reparatie

 • Pentru procesarea comenzilor in service si a lucrarilor de reparatie inclusiv trimiterea unui mesaj la finalizarea serviciilor, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea si date bancare.
 • Scop: Procesarea comenzilor in service si a lucrarilor de reparatie
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului; interes legitim in caz de extindere a comenzii si a documentarii reparatiilor

Pentru anumite posibile pretentii de garantie, datele pot fi transmise si catre Porsche Romania SRL, precum si catre societatile de asigurare partenere in cazul daunelor.

Vanzare piese de schimb, accesorii si unelte

 • Pentru achizitia de piese de schimb, accesorii si unelte, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea si date bancare.
 • Scop: Vanzare piese de schimb, accesorii si unelte
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Pentru anumite posibile pretentii de garantie, datele pot fi transmise si catre Porsche Romania SRL, precum si catre furnizorii parteneri, in functie de fiecare caz in parte.

Documentarea daunelor (fotografii)

 • Pentru pregatirea documentatiei referitoare la daune pentru garantie si asigurare prin intermediul fotografiilor sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele autovehiculului de identificare / tehnice (numarul de inmatriculare, marca, model, tip, seria sasiu / numarul de identificare – VIN, serie motor, data fabricatiei, data primei inmatriculari, capacitate cilindrica, culoare, tip combustibil, kilometraj), date financiare (valoare de piata a vehiculului) – exclusiv in cazul in care aceste date sunt corelate cu date de identitate ale unei persoane vizate; Date de localizare a vehiculului (oras).
 • Scop: Documentatie daune vehicul pentru cereri in garantie si asigurare
 • Temei: interes legitim

Imprumutarea/inchirierea de automobile de schimb pentru service

 • Pentru a oferi servicii de imprumut respectiv inchiriere de automobile de schimb catre clienti in service sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date bancare si date privind bonitatea.
 • Scop: Punerea la dispozitie de automobile de schimb pe durata reparatiilor asupra vehiculului
 • Temei: Contract

Documentatie piese de schimb relevante pentru siguranta

 • Documentatie cu privire la comanda de piese de schimb relevante pentru siguranta (de ex. Chei de schimb).
 • Datele de contact si de identificare, datele autovehiculului
 • Scop: Documentatie piese de schimb relevante pentru siguranta
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre Porsche Romania SRL.

Rechemarea produselor

 • In cazul in care un produs Skoda trebuie rechemat de pe piata, de exemplu, din cauza unor considerente de siguranta, Elcar Gid iti va prelucra datele personale pentru a te contacta si pentru a facilita acest process, urmand a fi prelucrate datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact, datele autovehiculului.
 • Scop: garantarea sigurantei produselor Skoda
 • Temei: Obligatie legala/Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi prelucrate de catre Porsche Romania SRL, Skoda Auto AS.

[4.4] In legatura cu serviciile de garantie si programele de fidelizare pentru clienti

Garantie privind mobilitatea

 • Pentru oferirea serviciului de mobilitate si pentru prestarea serviciilor de asistenta in caz de pana a automobilului sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Procesare garantie privind mobilitatea / asistenta pana
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise catre catre importatorul general Porsche Romania SRL si in caz de reparatii in service cu garantia mobilitatii, catre A24 Road Patrol pentru procesare si ulterior redirectionare catre cel mai apropiat partener de service.

SMS Quick Check marca Porsche

 • Obtinerea feedback-ului de la clienti, dupa comenzi de service, prin SMS.
 • Datele de contact si de identificare
 • Scop: Obtinerea feedback-ului de la clienti pentru imbunatatirea serviciilor
 • Justificare: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre TydoTelecom SRL.

Informatii cu privire la masuri de imbunatatire a calitatii

 • Pentru informarea clientilor cu privire la masurile recomandate de producator pentru automobile sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Masuri de imbunatatire a calitatii
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre Porsche Romania SRL.

Sesizarea daunelor

 • Pentru transmiterea de date personale in cadrul procesarii daunelor catre portalele de procesare a asigurarilor sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului.
 • Scop: Notificare asigurare pentru procesarea daunelor
 • Justificare: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre companiile de asigurari in cauza.

Calcul daune / Expertiza

 • Pentru obtinerea unei expertize de la un expert si pentru intocmirea unui calcului pentru daune (estimarii de costuri) sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului.
 • Scop: Notificare asigurare pentru procesarea daunelor
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise catre Audatex sau alte societati de profil partenere (de exemplu DAT, Eurotax, GT Motive)

Garantie: Procesare si dovedirea valabilitatii

 • Pentru dovedirea valabilitatii garantiei catre importator si/sau producator sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Procesarea cazurilor de garantie
 • Temei: Contract sau relatie precontractuala la cererea clientului

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre importatorul Porsche Romania SRL sau producatorii Volkswagen AG si Skoda Auto AS.

[4.5] In legatura cu procese interne

Procesarea solicitarilor clientilor si gesturi de bunavointa

 • Pentru procesarea solicitarilor clientilor (Inregistrarea, transmiterea la nivel intern/extern si documentarea solicitarilor clientilor de pe toate canalele de comunicare) sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului.
 • Scop: Procesarea solicitarilor clientilor
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre importatorul general Porsche Romania SRL.

Raportare interna

 • Pentru efectuarea de evaluari interne, statistici si pregatirea referintelor de afaceri pentru controlul tranzactiilor sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Raportare interna
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise catre Porsche Romania SRL.

Somatii

 • Pentru procesarea somatiilor operationale sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, date bancare si date privind bonitatea.
 • Scop: Somatii
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise catre birouri de incasare, executori judecatoresti, respectiv avocati si case de avocatura.

Derularea interna a tranzactiilor de finantare si de asigurare

 • Pentru furnizarea datelor catre societati de leasing si de asigurare pe parcursul procesarii tranzactiilor de finantare si asigurare, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului.
 • Scop: Derularea interna a tranzactiilor de finantare si de asigurare
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre Porsche Finance Grup Romania, precum si alte societati de leasing agreate de client.

Audit intern & audit extern

 • Pentru auditul intern respectiv auditul regulat al importatorului, pot fi prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului, datele contractului, date privind bonitatea si date bancare.
 • Scop: Audit intern & audit extern
 • Temei: Interes legitim

Pentru indeplinierea scopului sus mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre Porsche Romania SRL, Skoda Auto AS si Volkswagen AG.

Punerea la dispozitie duplicatelor certificatului auto

 • Pentru emiterea unui duplicat al certificatului auto pentru client in caz de pierdere, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: Intocmirea unui duplicat dupa certificatul auto
 • Temei: Obligatie legala

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise catre Porsche Romania SRL sau societatea de leasing in cauza.

Notificari si sondaje

 • Pentru a gestiona relatia noastra cu dumneavoastra, care va include:

(a) Notificari despre modificarile aduse conditiilor sau politicii de confidentialitate si procesare a datelor cu caracter personal, (b) Solicitari adresate dumneavoastra prin care sa va exprimati parerea cu privire la noi sau la serviciile oferite de noi, precum sondajele, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L. datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de contact si de identificare, datele autovehiculului.

 • Scop: pentru a pastra inregistrarile noastre actualizate si pentru a studia modul in care clientii utilizeaza produsele/serviciile noastre, pentru a le imbunatati si a dezvolta afacerea noastra, respectiv pentru a planifica strategia noastra deoarece Clientul asteapta de fapt calitate premium si functii premium pentru produsele si serviciile Elcar Gid. Pentru a indeplini aceste asteptari, este necesara monitorizarea continua si imbunatatirea calitatii, precum si dezvoltarea produselor si a serviciilor sau crearea de noi produse si servicii.
 • Temei: Obligatie legala/Interes legitim

Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise catre Porsche Romania SRL.

Supraveghere video

 • Prelucrarea este necesara in vederea executarii unui contract, sunt prelucrate de catre ELCAR GID S.R.L.  datele dumneavoastra cu caracter personal din urmatoarele categorii: datele de identificare, datele autovehiculului.
 • Scop: pentru prevenirea si combaterea savarsirii infractiunilor, asigurarea pazei si protectiei persoanelor, bunurilor si valorilor, precum si a imobilelor
 • Temei: Obligatie legala/Interes legitim
 • Pentru indeplinirea scopului sus-mentionat, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi prelucrate de catre Registrul Auto Roman, societatea care asigura mentenanta sistemelor de securitate, precum si la solicitarea legitima a autoritatilor publice.

[5] Prelucrări ale datelor pentru care este necesar consimțământul

Societatea ELCAR GID S.R.L. va prelucra datele personale mentionate, in urmatoarele scopuri pentru care este necesar consimtamantul:

Informatii despre produse, servicii si evenimente

 • Presupunand ca vom primi consimtamantul dumneavoastra, va vom informa pe caile alese despre noutati cu privire la serviciile si produsele noastre si va vom invita la evenimentele organizate de salonul nostru auto. Atat consimtamantul, cat si revocarea acestuia se aplica pentru ELCAR GID S.R.L. nu pentru toti dealerii din Romania.
 • Scop: Trimiterea informatiilor despre produse, servicii si evenimente
 • Temei: Consimtamantul

Memento pentru programari de service importante

 • Presupunand ca avem consimtamantul dumneavoastra, va vom informa individual despre serviciile recomandate pentru dumneavoastra.
 • Scop: Trimiterea informatiilor despre produse, servicii si evenimente
 • Justificare: Consimtamantul
 • Durata de stocare: Până la revocarea consimțământului

[6] Drepturile persoanelor vizate

 • Dreptul persoanei vizate de a primi confirmarea ca Elcar Gid S.R.L. prelucreaza sau nu date cu caracter personal care o privesc si in caz afirmativ acces la datele respective, precum si informatii cu privire la prelucrarea datelor si o copie a datelor procesate in schimbul unei taxe bazate pe costurile administrative (dreptul de acces, art. 15 GDPR);
 • Dreptul de a solicita rectificarea datelor inexacte sau completarea datelor incomplete (dreptul de rectificare, art. 16 GDPR);
 • Dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal si, in cazul in care datele cu caracter personal au fost facute publice, transmiterea informatiilor referitoare la solicitarea de stergere catre alti operatori (dreptul de stergere sau „dreptul de a fi uitat”, art. 17 GDPR). Trebuie sa retineti ca pot exista motive care sa impiedice stergerea imediata a datelor dumneavoastra, de exemplu, perioade obligatorii de arhivare, actiuni pendinte (litigii), pretentii, exercitarea sau apararea unor drepturi legale etc.
 • Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor (dreptul la restrictionarea prelucrarii, art. 18 GDPR), in urmatoarele cazuri:

- contestati corectitudinea datelor dumneavoastra, acest lucru survenind pentru un termen, care ne permite sa verificam corectitudinea datelor dumneavoastra,

- procesarea datelor dumneavoastra cu caracter personal contravine prevederilor legale, dumneavoastra va opuneti insa stergerii acestora si solicitati o limitare a utilizarii acestor date,

- noua nu ne mai sunt necesare datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul prevazut, dumneavoastra insa mai aveti nevoie de aceste date in scopul executarii, exercitarii sau apararii unor pretentii legale sau ati contestat procesarea datelor dumneavoastra cu caracter personal.

 • Dreptul de a primi datele personale cu privire la persoana vizata intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit si care poate fi citit automat si de a solicita transmiterea acestor date catre un alt operator (dreptul la portabilitatea datelor, art. 20 GDPR);
 • Dreptul de a se opune prelucrarii datelor din motive legate de situatia particulara in care se afla. In cazul in care se opune prelucrarii in scopul marketingului direct, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate in acest scop (dreptul la opozitie, art. 21 GDPR);

Dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere daca considerati ca prelucrarea datelor este o incalcare a GDPR (dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere, art. 77 GDPR). Aceste drepturi pot fi exercitate direct fata de ELCAR GID S.R.L. printr-o notificare la adresa de e-mail [email protected] sau printr-o notificare scrisa la:

[7.] Date de contact

ELCAR GID S.R.L.

Str. Transilvaniei, nr. 510, cod 120164, Municipiul Buzau, Judetul Buzau
Telefon 0238.72.33.74

E-mail: [email protected]

www.elcargid.ro

Responsabil cu protectia datelor: Alina Popescu – 0741.155.280

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.