1. Noutati
  2. Škoda Enyaq în 2024
26.12.2023
Prezentare

Škoda Enyaq în 2024

Motorizări mai puternice, încărcare mai rapidă, autonomie și mai mare.

skoda enyaq in 2024

› Anul de fabricație de serie 2024 aduce îmbunătățiri tehnice ample pentru familia Enyaq și extinde gama cu noua linie de echipare Laurin & Klement.

› 85 și 85x de 210 kW* sunt versiunile noi de motorizare, iar variantele RS oferă acum o putere de 250 kW*.

› Managementul optimizat al bateriei și o nouă funcție de pregătire a bateriei reduc timpii de încărcare la sub 30 de minute.

Putere mai mare, autonomie extinsă.

La automobilele produse în anul de fabricație de serie 2024, variantele de motorizare mai puternice și mai eficiente 85 și 85x înlocuiesc variantele anterioare 80 și 80x. La fel ca modelele sportive RS, și aceste noi motorizări sunt echipate cu un nou sistem de propulsie mai performant, care include un motor electric sincron cu magneți permanenți avansat, ce este montat pe puntea spate și ce poate asigura o viteză maximă de 180 km/h. La Enyaq 85, puterea crește cu 60 kW, la 210 kW, comparativ cu modelul anterior Enyaq 80. Și varianta cu tracțiune integrală Enyaq 85x generează, de asemenea, 210 kW, fiind astfel cu 15 kW mai puternică decât predecesorul. Enyaq RS furnizează acum 250 kW, ceea ce reprezintă o creștere de 30 kW. Bateria optimizată ce dispune acum de un sistem de management termic avansat crește autonomia la peste 560 de kilometri pentru SUV-ul Enyaq 85 și respectiv la 570 de kilometri pentru varianta Coupé. Modelul de intrare în gamă este Enyaq 60 și a rămas neschimbat din punct de vedere tehnic.

Putere de încărcare mai mare și încărcare mai rapidă pentru versiunile cu tracțiune integrală.

Versiunile cu tracțiune integrală Enyaq 85x și Enyaq RS impresionează acum cu performanțe de încărcare și mai bune, cu o putere crescută de încărcare în curent continuu la stațiile de încărcare rapidă de până la 175 kW. Încărcarea bateriei de înaltă tensiune de 82 kWh (77 kWh net) de la 10% la 80% durează acum doar 28 de minute, adică cu 8 minute sau 22% mai puțin. Variantele Enyaq 85 cu tracțiune spate se încarcă și în continuare la maximum 135 kW.

Softul nou extinde funcționalitățile automobilului.

Cu noul său soft de bord, familia Enyaq permite acum și funcția de pregătire a bateriei pentru încărcare. Această funcție preîncălzește bateria în vederea încărcării în curent continu, atunci când afară este rece și optimizează viteza de încărcare cu până la 22%. De asemenea, noua interfață se face remarcată cu o structură mai intuitivă a meniului. Astfel, de pildă, cei de la volan pot defini shortcut-uri pentru cele mai frecvent utilizate setări și aplicații. Sistemul de navigație dispune acum de o nouă grafică pentru hărți și de o suprafață mai mare de afișare a hărții. Printre alte caracteristici noi ale softului se numără și funcția Walkaway a sistemului de acces fără cheie KESSY. Aceasta încuie acum ușile automat atunci când proprietarul se îndepărtează de automobil, având cheile asupra sa.

Enyaq L&K oferă o echipare standard extrem de generoasă și luxoasă,

Gama Enyaq este completată acum cu versiunea elegantă L&K. Această linie de echipare populară oferă o selecție foarte amplă de dotări standard. Printre acestea se numără farurile LED Matrix și blocurile optice spate cu LED și cu lumini de semnalizare dinamice, precum și grila frontală cromată, ce include luminile distinctive și spectaculoase Crystal Face, compuse din 131 de LED-uri. De asemenea, Enyaq L&K este echipat cu jante din aliaj exclusive, de 20 sau 21 de inchi. Barele, difuzorul și oglinzile exterioare prezintă detalii finisate în nuanța sofisticată Gri Platinum, iar pragurile laterale sunt vopsite în culoarea caroseriei. La interiorul modelului Enyaq L&K atrag atenția scaunele față încălzite, ventilate și controlate electric, ce oferă inclusiv funcție de memorie și funcție de masaj și sunt rafinate cu emblema L&K brodată pe tetiere.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.